Gå vidare

Ur Hallands Affärer: Amanda Hajney satsar på tuffare barnkläder

  • av Amanda Hajney

Den här texten är tagen från Hallands Affärer 19 oktober 2020. Läs den i sin helhet på hallandsposten.se. 

Amanda Hajney tröttnade på utbudet hos de stora kedjorna – och bestämde sig för att starta en egen babyshop online. – Allt ska vara så gulligt hela tiden, särskilt för flickor. Jag ville ha något tuffare och roligare, säger hon.

 

Amanda Hajney har själv tre döttrar, 10 år, 8 år och 15 månader gamla. Länge har hon känt att det fattats något på marknaden.

– Jag är väl inte först i världen med det här, men jag ville samla coola bebis- och barngrejer på ett ställe, säger hon.

I september i år startade hon sin webshop ”Baby Haj: Trista typer göra sig icke besvär.” Här finns kläder för barn främst i åldrarna 0-3 år, plus lite accessoarer med mera. Många tröjor kommer med roliga tryck.

 

Vill ha mindre fokus på kön

Amanda har bland annat satsat på kläder till barn med samkönade föräldrar. Till exempel finns bodys med tryck som ”Two moms are better than one” eller ”So lucky to be loved by two daddies.”

 

– Jag tycker det är jätteviktigt. Precis lika viktigt som det är att vi inte delar upp barnkläder så mycket för pojkar och flickor. Vi borde se dem som barn, inte som kön.

Samtidigt som hon startade webshopen startade hon också en blogg. Nu är planen att kunna kombinera de två olika plattformarna.

– På sikt hoppas jag att bloggen ska fungera som en plats där folk kan sälja barnkläder second-hand. Det är också viktigt, jag vill inte ha ett slit- och slängsamhälle.

 

Läs resten på hallandsposten.se

 
Text: Karin Bergh
Foto: Jari Välitalo

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar