Gå vidare

Vad kan du mer göra med din Pop-it?

  • av Mamma Haj

Pop-its är en silikonbaserad leksak som från början skapades för att lindra ångest med dess bubbelplastliknande egenskaper. Man trycker på en av bubblorna som poppar och ger en beroendeframkallande känsla. Ni som har barn i åldrarna 5-15 kan omöjligt ha missat denna sensation! Förutom den mycket roande aktiviteten att poppa bubblorna har leksaken andra användningsområden, förutsatt att man är lite kreativ. Nedan kommer några tips på saker man kan göra med en pop-it. 

 

1. Lärande

En pop-it kan användas som ett verktyg för barns lärande. Det finns många olika saker man göra varav en är att lära barn alfabetet (förutsätt att varje bubbla har en bokstav). Annars kan det användas för att träna stavning - en vuxen säger ett ord som barnet bokstaverar på sin pop-it.  En ytterligare idé som har med bokstäver att göra är att spela hänga gubbe – en ny tappning av en riktig klassiker.

 

2. Måla

Häll färg på en pop-it enligt önskat mönster och tryck sedan ner pop-it:en mot ett papper. Resultatet blir ett coolt mönster som med kreativitet går att göra på många olika sätt. 

 

3. Sand

Använd pop-it:en som en form för att bygga med sand. Fyll leksaken med sand och vänd den om för att få en figur. Förutom möjligheten att bygga olika mästerverk kan man också poppa sanden för att få en pop-känsla av annan typ. 

 

4. Is

Använd leksaken för att skapa is genom att fylla den med vatten och sedan lägga den i frysen. Om man har lust kan man blanda vattnet med karamellfärg för att ge isen lite karaktär. 

 

5. Trolldeg och lera

Trolldeg kan användas likt sand för att skapa figurer som kan poppas. Även lera kan användas på ett liknande sätt och här finns även möjligheten att låta det torka och sedan måla i olika färger. 

6. Choklad

Sista tipset för vad man kan göra med en pop-it är en favorit hos barnen i och med att det faktiskt går att äta (och innehåller socker!). Fyll varje bubbla med en M&M och häll smält choklad över. Låt det stelna och du har skapat en egen variant av choklad! Bara att poppa ut och njuta! 

 

Köp din Pop-It på babyhaj.se, just nu bara 50 spänn!

 

Veckans låt är Popcorn med Jack Holiday & Mike Candys.

Lyssna här på Spotify.

 

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar