Gå vidare

Tillfällig passup

  • av Amanda Hajney

Det är nåt med sjuka barn som gör mig personlighetsförändrad. Ta bara det här med snor. Det konstanta rinnandet, eller det sniffande ljudet från någon som drar in allt tillbaka i näsan istället. Jag hatar att själv vara snorig. Särklit på morgonen när man vaknar och allt har samlats i näsan som börjar rinna ner i halsen så fort man ställer sig upp. Jag får nästan kvällningar bara av att tänka på det. Segt slem ner i min hals, uäääää!!! Det är därför sjukt äckligt med snor som rinner på andras barn, men ändå är det av någon anledning helt acceptabelt på mina egna ungar.

 

Toppas snoret med en feber blir barnet dessutom gnälligt och av någon anledning så accepterar jag även det beteendet bara för att de är sjuka. Hade de gnällt och kommenderat mig att hämta än det ena än det andra, när de varit friska, hade jag blivit tokig. ”Hämta det själv, jag är inte din slav” är en mening jag yttrat hundratals gånger när de ropat in mig från något annat rum, pekar på vattenglaset på soffbordet medan de själva ligger på soffan med iPaden som de vägrar släppa blicken från.

 

Men idag är jag lite av en passup. Jag har nämligen två snoriga barn hemma, både Loa och Alda. En hade feber i går, en annan har feber idag. En var därför en gnällspik igår, och idag är rollerna ombytta. Och jag springer som ett jehu mellan kök och vardagsrum med febernedsättande, vatten, cola och choklad (allt är OK bara de får i sig nåt). Jag ler och tittar uppmärksamt på ännu ett TikTok-klipp (som jag ofta redan har sett eftersom jag också har ett TikTok-konto), jag försöker roa med med spel och bakning (om de inte har magsjuka), och jag kunde TILL OCH MED leka när de var yngre. Alltså leka på riktigt, sitta och dricka låtsas te och äta Play-Doh-kakor. Med en själv som långsamt krossades i takt med lerkakorna som sedan förvandlades till nån annan lerkreaktion. Tack och lov är det ingen som vill leka med mig längre, och Alda är nöjd så länge vi kan putta en boll mellan oss ett tag.

 

Men lekandet kommer även med Alda, och sjuk, det kommer hon att bli. Så snart sitter jag där på golvet och dör så smått inombords igen. Fast just idag räcker det med lite lite extra gos och Babblarna på TV. Och en och annan tripp till köket för att hitta något hon kan tänkas stoppa i sig. Så får vi se hur länge sjukperioden håller i sig och om jag får behålla förståndet eller ej.

 

 

Dagens låt är It Takes A Fool To Remain Sain med The Ark

Finns på Spotify: https://open.spotify.com/track/5S8EZuiSNFR2N5eG58oISQ?si=6a4cea0f227e445d

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar