Gå vidare

Nya emojis 2022 - hela listan!

  • av Mamma Haj

Tillhör du dem som aldrig använder emojier? Då tillhör du även en minoritet av mobil- och Internetanvändarna. En undersökning från 2015 visade att 92 procent av internetanvändarna använde sig av emojier, och hälften av all text på Instagram innehöll emojier. Emojien föddes i Japan i slutet av 1990-talet och har sitt ursprung i smileyn, en ansiktsliknande humörsymbol som var växte fram ett par decennier dessförinnan. Namnet emoji kommer är en sammansättning av orden e” (, picture”) + moji” (文字, character”).

Till skillnad från smileyn är emojis mer än bara symboler för humör. I det ständigt växande biblioteket hittar du bland annat symboler som visar olika djur, yrken, fordon, byggnader, flaggor, växter, familjekonstellationer, verktyg och mycket, mycket mer. De senare åren har olika hud- och hårfärger även tillkommit, då inte alla (eller snarare någon alls) kan identifiera sig med den klassiska gula färgen. Varje år släpps en ny uppsättning av emojis som alla kan se lite annorlunda ut beroende på vilken plattform eller enhet du använder. 

 

Ibland blir symbolen en symbol för något annat. Det gäller särskilt emojin för en äggplanta, 🍆. Det är en äggplanta och var aldrig menad att vara något annat än en äggplanta, på grund av sin form är den ofta använd som en symbol för en penis, och under en period var #🍆 förbjuden på Instagram.

 

Världens mest använda emoji har under några år nu varit "Face with Tears of Joy”, d.v.s. 😂

 

Årets nyheter

 

Varje år släpps nya emojis, det ser ett företag som heter Unicode till. I urvalsprocessen och framtagningen av nya emojis utgår företaget först och främst från tre kriterier:

 

1. Bilden ska fungera i det lilla formatet som emojis oftast används i.

2. Emojin ska kunna ersätta vad användaren vill säga i textform.

3. Det ska kunna styrkas att många kommer att använda den.

 

Det tredje kriteriet verkar även kräva en släng av synskhet, men om du åtminstone känner dig säker på punkt 1 och 2, kan du själv skicka in dina förslag på saknade emojis på unicode.org. I dagsläget består Unicode nu av sammanlagt 3 633 emojis.

 

Nya, godkände emojis för 2022 är dessa:

nya emojis 2022

Jag gillar särskilt den gravida mannen och den emotionellt rörda emojin längst upp till höger.

Vilken gillar du mest?

 

Psst! Vill du bli en emoji? På babyhaj.se finns just nu ”Flinande ansikte med leende ögon”, (alltså denna: 😄) som en mask att använda på exempelvis maskeraden. Fler masker är på väg in!

skrattande emoji mask maskerad halloween Baby Haj

 

Behöver du någonsin hjälp med att tolka en emoji, kolla in emojipedia.org.

 

 

Emoji-quiz

Låt oss ta reda på hur vass du är på emojis med detta quiz. Rätt svar hittar du längst ner.

 

Gissa låten

1. 🧊🧊👶

2. 👁️🐅

3. 😶💃🕺

 

Gissa filmen

 

4. 🚿🔪

5. 👽☎️🏠

6. 🔎🐠

 

Gissa sagan

7. 🐷🐷🐷🐺

8. 🐻🍯

9. 🐵🤔

  

Dagens låt är Feel This Moment med Pitbull och Christina Aguilera som kommer från soundtracket från The Emoji Movie.

Lyssna här på Spotify.

 

Källor: wikipedia.com, pinterest.com, teknifik.se, voister.se, vame.se

De rätta svaren på quizet.

1- Ice, Ice, Baby, 2 - Eye Of The Tiger, 3 - Shut Up And Dance , 4 - Psycho, 5 - E.T., 6 - Hitta Doris, 7 - Tre Små Grisar,  8 - Nalle Puh, 9 - Nicke Nyfiken

 

 

 

 

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar