Gå vidare

Höstens nya filmer ni som familj inte får missa

  • av Mamma Haj

När kvällarna blir alltmer mörka och kylan kryper fram kan det vara lätt att dagdrömma om de varma sommardagarna som just varit. Sommar i all ära, men när hösten kommer har man en ursäkt att spendera kvällarna inne, framför TV:n. Inga mygg, knott eller solbrännor som svider, utan snarare tjocktröjor, en stor kopp te (läs: vin), snacks och TV-mys. 

För att fullända den perfekta TV-kvällen behöver man en bra film. Med ett icke så produktivt 2020 för filmproducenter har det varit ett förhållandevis tunt utbud på både bio och streamingtjänster. När man dessutom ska titta med små barn, blir urvalet ännu mindre. MEN, lyckligtvis finns det några riktigt härliga filmer som både ni och era barn kommer älska. Vare sig ni väljer att gå på bio eller stanna hemma i TV-soffan. Se tips nedan!

 

Hyr på t.ex. sfanytime.se

Tom & Jerry 

Denna klassiska katt och råtta-lek behöver knappast en introduktion. En av de bästa och mest älskvärda rivaliteterna någonsin, har fått nytt liv. Denna 2021’s version av Tom & Jerry är dock lite annorlunda eftersom något väldigt oväntat händer - de samarbetar! Eller det tycks i alla fall vara så till en början. En fin lärdom till barnen om inte annat. Att samarbeta med andra lönar sig mer än rivalitet och osämja. Fast om jag känner Tom och Jerry rätt, så lär det bli ett och annat tjuvnyp av dem båda ändå. I denna filmen är både Tom och Jerry animerade, men filmen utspelar sig i “verkligheten” och är en intressant och komisk tappning av en odödliga klassiker. 

 

På bio 22 oktober

Baby-bossen 2: Familjeföretaget

En animerad film med ett roligt koncept - bebisar som beter sig som vuxna. Tim (i tidigare film ett vanligt barn) och hans lillebror Ted (Baby-boss), har blivit vuxna och glidit isär. Tim är gift och hemma-pappa, medan Ted är hedgefond-VD. En ny babyboss anländer med ett banbrytande tillvägagångssätt. Detta för de två bröderna samma igen i en underhållande och rolig film för hela familjen. 

 

Streama på Netflix

Trolljakten: Titanernas kamp 

På Netflix beskrivs filmen som: hjältarna från Trolljakten, Tre har landat och Trollkarlarna måste arbeta tillsammans för att bekämpa en lömsk fiende som hotar deras världar - och hela planeten. Känns detta bekant? Huvudkaraktärerna är tvungna att arbeta tillsammans för att rädda planeten. Det låter ruskigt likt vår situation på vår egna planet. Kanske barnen kan få ett och annat tips från den fiktiva världen som de sedan kan implementera i verkliga livet? Framtiden hänger ju trots allt på barnen… Ingen press! Men innan alla blir superhjältar, se till att njuta av filmen och akta er för att sätta popcornen i halsen när det blir för spännande! 

 

Så på med raggsockorna och njut av filmhösten som snart är här. 

 

Dagens låt hittar ni på soundtracket från Tom & Jerry. 

Lyssna på Count on Me med Bruno Mars på Spotify här.

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar