Gå vidare

Barnvänliga hotell till höstlovsresan

  • av Mamma Haj

Att resa och upptäcka världen är något som de flesta gillar, men på grund av pandemin tycks denna möjlighet begränsats eller försvunnit helt. När resor utanför Sverige inte har varit möjliga har många vänt blickarna inåt landet och upptäckt att vi faktiskt lever i ett fantastiskt vackert land. Detta till trots att regn ofta mer eller mindre väller ner från ovan eller då landytan under vintermånaderna täcks av den högst ovälkomna slasken. Om det är något man ska ta med sig från denna pandemi så är det att försöka uppskatta det man har – i detta fall Sverige. 

Om man nu vill resa inom Sverige med barn är det viktigt att hitta något anpassat för just barn. Att boka en spaweekend är att planera för misslyckande. Man måste tyvärr offra ryggmassagen och bastun mot aktiviteter avsedda för barn. Att hitta hotell som antingen huserar detta på plats eller ligger tillräckligt nära andra roliga platser för barn kan vara svårt och tidskrävande. Nedan finns därför tre olika förslag på hotell som passar hela familjen. Som en bonus finner ni längst ner ett fjärde förslag för er som trots allt har fått nog av Sverige och gärna rör sig mot varmare temperaturer.  

 

Gothia Towers Hotel, Göteborg

Finns det en bättre plats för ett hotell i Göteborg än Korsvägen? Knappast. Med Universeum och Liseberg bokstavligt talat stenkast ifrån har ni åtminstone två heldagar fullbokade utan större ansträngning i planeringsarbetet. Åtminstone sommartid. Nu under hösten har Liseberg stängt mellan Halloween och jul. Men Göteborg är Göteborg, här finns massor att göra förutom besök på nöjesfält. Bor man på Gothia Towers så kan man dessutom enkelt ta sig fram i lokaltrafiken, eftersom både bussar, och spårvagnar stannar precis utanför. (Du kan också hoppa på flygbussen här!) På 23:e våningen finner ni Skybar med en fantastisk panoramavy. Prismässigt finns det flera alternativ som passar de flesta - antingen kan man boka ett vanligt familjerum eller ett dyrare rum på systerhotellet Upper House. Hotellet har fått 9,4 i betyg för barnvänlighet på Booking.com.

 

Radisson Blu Royal Viking Hotel, Stockholm

En resa till Stockholm kan vara kul för såväl barn som vuxna. Att hitta ett hotell med aktiviteter som är roliga för barnen är däremot svårt. Men vad gör det när man har Sveriges (troligtvis) bästa stad att utforska. Vasamuseet, Skansen, Stockholm Toy Museum och Gröna Lund är bara några av de aktiviteter som finns tillgängliga och om det inte räcker är Radisson Blu ett av de få hotell i Stockholm som har en pool! Det borde vara en tillräcklig morot för att få barnen förväntansfulla inför resan. Hotellet har fått 8,2 i betyg på Booking.com. 

 

Hotel Legoland, Billund (Danmark)

Överraska barnen med en resa till en av världens roligaste nöjesparker - Legoland i Danmark! För att göra resan ännu mer speciell är Hotel Legoland ett väldigt bra alternativ. Med Lego-inspirerade rum och en privat ingång till nöjesfältet blir vistelsen mer speciell och upplevelsen bättre. Under höstlovet är Legoland endast öppet på helgen, men vad gör det när Lalandia Water Park ligger endast 800 meter bort! Dessutom är det smidigt att ta sig hit då Billund flygplats ligger mindre än en 10 minuters biltur från hotellet. Familjer har gett Hotel Legoland i Billund 9,3 på Booking.com. 

 

Bonustips!

Hotel Sol Garden Istra for Plava Laguna, Istra (Kroatien)

I ett av de finaste länderna i Europa finner ni Istrien. Hotell finns det gott om, där många är avsedda för barnfamiljer. Sol Garden är ett hotell med många aktiviteter för barn och nästintill lika många pooler. Dessutom är Istralandia – Kroatiens första och största renodlade vattenpark – bara en 20 minuters bilfärd bort. Hotellet har fått 4,3 i betyg på Google. 

 

Dagens låt om är en riktig road-trip-klassiker. Don't Stop Believin' med Journey.

Lyssna här på Spotify.

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar