Gå vidare

5 tips på barnböcker som fängslar och engagerar

  • av Mamma Haj

Att få barn att läsa kan ibland (läs: oftast) vara en utmanade uppgift. Ibland kan belöningar hjälpa, men för att upprätthålla ett brinnande intresse för bokläsning krävs att motivationen kommer inifrån. Bästa sättet att få en sådan motivation börjar med rätt böcker. Hitta intressanta böcker för barnen att läsa och med lite vilja kanske de i slutändan blir trogna bokmalar. Nedan kommer några tips på höstnyheter som borde väcka era barns intressen. 

 

Bara rumpor i backen

Av: Annika Leone, Bettina Johansson

En bok för de mindre barnen som handlar om Mira och hennes familj som för första gången ska åka skidor. Efter att hennes mamma skapat uppståndelse genom att olyckligt nog råkat glida nerför en backe med rumpan bar finns det bara en sak att göra - att koppla av i bastun, och varför inte prova på att vinterbada? 

Bara rumpor i backen Baby Haj

 

Lurad!: 59 roliga bus och pranks

Av: Vivi & Knut Wallin 

En bok som kanske kommer ge bakslag om barnen tar den till hjärtat. Den är nämligen fylld med bus och pranks som kan göra livet surt för vilken förälder som helst. Tandkrämsfyllda Oreos och ballonger i örngottet är bara början av de bus som intet ont anande familjemedlemmar kan råka ut för. Boken innehåller 59 roliga bus i olika svårighetsgrader - allt från enkla och medelsvåra bus till pranks som kräver lite mer förberedelser.

Lurad Baby Haj

 

Spökbyrån. Fallet med den rysliga skuggan

Av: Kristina Ohlsson

Spökbyrån är dimdalens egen akutmottagning för spökerier. Elsa och Kalle vet det mesta om spöken och denna gång behöver Frans Fransson deras hjälp med spöken i hans lägenhet. Någon krossar porslin i köket, tänder och släcker lampor och välter böcker ur bokhyllan, och ibland syns en skugga mitt på golvet. Vem den rysliga skuggan är och vad den vill är något som Elsa och Kalle behöver klura ut för att lösa fallet!

Spökskuggan Baby Haj 

 

Hundmannen och SuperKissen

Av: Dav Pilkey

Vad får man om man syr ihop en trasig polishund med en trasig polisman? Hundmannen! Hundmannens ärkefiende är katten Percy som är tillbaka för att göra livet surt för stadens hundar. Men gränsen mellan ondska och godhet är inte alltid svartvit, och eftersom att Hundmannen är färgblind blir det ännu mer komplicerat. Hundmannen och SuperKissen är för både lässvaga och läsvana som gillar serier, då denna bok är 100% serie och 100% färg.

Hundmannen och Superkissen Baby Haj 

 

Cirkusdeckarna och halloweenmysteriet

Av: Dan Höjer

Den här boken är en perfekt höstbok där huvudkaraktärerna Kaspar och Katinka tar upp jakten på bovarna som stulit värdesaker i Uppsala. Ett dramatiskt äventyr där deckarna blir instängda, räddar livet på ett barn och blir jagade av ett skelett med pistol!

Cirkusdeckarna Baby Haj 

 

babyhaj.se har vi också en rad spännande böcker, som alla kommer från Olika Förlag. Så här skriver Olika Förlag om sig själva på sin hemsida: Vi utmanar stereotyper med normkreativitet. Vi älskar jämlikhet, inkludering och hållbarhet. Våra böcker är FSC- och Svanenmärkta. När du köper böcker, utbildning eller kommunikation från oss bidrar du till vårt arbete för barn och ungas rättigheter. Tillsammans förändrar vi världen! 

Jag kan särskilt tipsa om böckerna om Konrad, som jag tycker är sååå charmiga.

Du kan se Baby Hajs utbud av barnböcker här.

 

Veckans låt är ABC med Anna Book.

Lyssna här på Spotify!

 

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar