Gå vidare

7 Presenttips till barnkalaset

  • av Mamma Haj

Du kan aldrig få för många presenttips till barn, eller hur? Oavsett om det gäller till barnkalaset eller dina egna barn. När det kommer till presenter finns det möjlighet att ge barn saker som kan hjälpa dem utvecklas på ett underhållande vis. Lego och andra typer av byggklossar eller experiment är perfekta exempel på hur något kan vara underhållande och intellektuellt stimulerande på samma gång. Här kommer några tips på presenter i olika prisklasser och för olika åldrar. 

 

Plus-Plus Basic 1200 bitar 

3-6 år. 399 kr på adlibris.se

Detta är ett alternativ till lego som bygger på de så kallade plus-plus-bitar som kan användas för att bygga alla möjliga former och figurer. Möjligheterna är oändliga med 1200 plus-plus-bitar och den tillhörande manualen för inspiration till byggandet. Plus-plus passa barn över 3 år. 

Plus Plus Baby Haj

 

Magna-tiles Clear Colours 32 bitar

3+ år. 596 kr på adlibris.se

Dessa magnetbitar har klara, fina färger som fäster hur de än placeras. Med magna-tiles kan kreativa byggen från fantasin skapas samtidigt som barnen lär sig färg och form, och kanske till och med trigonometri. Detta är den dyraste presenten på listan, men det kan vara väl värt - se det som en investering i barnens intellekt. 

Magna Titles Baby Haj babyhaj presenttips

 

Crystal Growing Experimental Kit

14 år eller ihop med vuxen. 239 kr på adlibris.se

Den här presenten kan behöva vuxen tillsyn och/eller hjälp. Ett experiment som går ut på att framställa färgglada och gnistrande kristaller. Detta är ett sätt att demonstrera vetenskap på ett roligt sätt som får barnen att engagera sig och lära sig vetenskapliga metoder. 

Crystal Growing Baby Haj babyhaj presenttips

 

Under 200 spänn!

Följande tips kostar alla under 200 kr.

 

LEGO Djuphavsvarelser

+7 år. 139 kr på adlibris.se

Med LEGO Creator 3-i-1-setet dyker man ner i ett hav av äventyr! Bygg den söta havskrabban för att skydda skattkistan från den stora läskiga hajen. Setet innehåller möjligheten att bygga tre olika kreationer. 

Lego creators Baby Haj babyhaj Presenttips

 

Medan vi leker

1-3 år. 125 kr på babyhaj.se

Vad gör fröken medan vi är ute och leker? Något spännande kanske? En mysig barnbok med en icke könad huvudperson som fängslar de allra minsta. 

 

Magic Snake

+3 år. 55 kr på babyhaj.se

En riktig klassiker! Den magiska ormen som kan ta många olika former. Klarar du bygga ihop alla olika skepnader?

 

Reversible Octopus

+ 3 år. 75 kr på babyhaj.se

Här är den populära Reversible Octopus fast i miniformat med en nyckelring. Den finns i antingen blå-grön eller lila-rosa som basfärg.

Veckans låt är Happy Birthday to you med Gummibär.

Lyssna här på Spotify.

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar