Gå vidare

5 supertips för föräldrar - Parent Hacks

  • av Mamma Haj

Tips som gör vardagen lite enklare är lika poppis som bra deals vad gäller rea och annat som sparar pengar, det tycker i alla fall jag. Därför bjussar Baby Haj denna vecka på en rad smarta tips som de allra flesta föräldrar kan dra nytta av. 

 

1. Spara plats i blöjväskan med ihoprullade kläder

Alla vet vi att det lätt kan ske olyckor med små barn, både vad gäller spill och annat mindre trevligt (men som stinker desto mer). Därför kan det lätt krävas både ett och två ombyten under en dag på stan. För att spara plats, och dessutom ha koll på att varje outfit matchar, kan du lägga ihop hela klädhögen som hör ihop, rulla ihop dem och trä på en strumpa på varje ”ände". Supersmidigt och du behöver inte leta efter enstaka plagg då allt sitter ihop. 

 

2. Trä en muffinsform på glasspinnen för att undvika att den droppar

Ibland tycks glass smälta i rekordfart och då är droppandet ett faktum. Söta, kladdiga droppar som sedan fastnar på händer, kläder och inte sällan i håret. Lös problemet med att göra ett litet hål i mitten på muffinsformen och trä på glasspinnen som en droppsköld. 

Bonustips! Är det rinnandet från glasstruten du vill slippa så råkar jag veta att det finns supersmidiga glasstruthållare, Cillicone, uppfunna av svenska Sandra Jönsson. De finns bland annat här. 

Cillicone

 

3. Klipp ett klistermärke itu på mitten och placera en del i vardera sko

Hur många gånger har vi inte sett barnen springa omkring med skorna på fel fot? Lös problemet genom att klippa itu ett klistermärke, gärna med ett motiv av en figur de gillar, och placera dem i vardera sko så att de tillsammans bildar hela motivet igen! Den vänstra delen av motivet placeras alltså i den vänstra skon och den högra delen i den högra skon. Byt ut klistermärket om det blir slitet. 

 

4. Trä ett gummiband på toarullen för att förhindra klåfingriga småttingar

Det har hänt både en och två gånger att man kommer in i badrummet och upptäcker att det ser ut som om någon just straffat en för att man inte delat ut tillräckligt med Halloweengodis. Toapappret är överallt och på pappershållaren sitter en naken liten toarulle med inte så mycket som en tillstymmelse av toapapper kvar. Kanske att toarullen inte ser lika lockande ut om pappret inte hänger och dinglar så där i lagom ögonhöjd för en toddler. Lös problemet med att helt enkelt trä en gummisnodd över pappret. När det ska användas, skjut det åt sidan och trä sedan på det igen när du är klar. 

 

5. Håll barnet och leksakerna på plats i badkaret med en tvättkorg

Minska halkrisken och ha kvar leksakerna på behändigt avstånd genom att placera en tvättkorg eller liknade i badkaret och stoppa ner både barn och leksaker i korgen. Självklart ska du fortfarande ha full koll på ditt barn, men du behöver inte hämta tillbaka rymmande leksaker stup i kvarten. 

 

Dagens låt är Tack Förlåt med Laleh. 

Lyssna här på Spotify.

 

 

Källa: Samtliga tips är hämtade från The Motherhood Sprouting

Äldre inlägg Nyare inlägg

0 kommentarer

Inga kommentarer än, varför inte vara den första?

Lämna en (snäll) kommentar